Om

Välkommen till  Sätraskolans ettor. Vi som bygger den här klassbloggen är 25 glada elever och deras klasslärare på Sätra skola i Sandviken.

Bloggen har flera syften. Ett av dem är som informationskanal till föräldrar där de får reda på allt viktigt samt kan följa våra skoldagar i ord och bild. En annan är som samlingsplats där vi visar upp våra arbeten  och där vi kan både ge och få feedback och inspiration.

Vi tycker att det är viktigt att vårt arbete har en mottagare och blir sett av människor utanför klassrummet. I första hand vänder vi oss till varandra samt föräldrar och andra närstående men även till  övriga pedagoger och elever – på  Sätra skola, i kommunen och i den övriga omvärlden.

På “Sätraskolans ettor” hittar man dagboksanteckningar, veckobrev och annan nyttig information. Vi visar också upp våra arbeten med ord, bild och även ljud.  Här får föräldrarna en inblick i sina barns vardag och eleverna får visa vad de kan och en möjlighet att lära av varandra. På sidan finns också länkar till användbara och intressanta sidor. Det finns även länkar till bloggar som används i samarbete med andra klasser.

De bilder ni ser här är egenproducerade eller från Google Drives samling med användningsrättigheter . Angående upphovsrätt så delar vi gärna med oss av vårt material – om du berättar var det kommer ifrån och inte använder det så att vi eller andra far illa.

“En viktig uppgift för skolan är att ge överblick och sammanhang. Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Skolan ska därigenom bidra till att eleverna utvecklar ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap.” ur Lgr11

Vi deltar ju även i en tävling. Så vi vill avsluta med några ord om varför just vi ska vinna: För att vi  på ett enkelt sätt bjuder in alla intresserade att ta del av vår resa genom det första skolåret där alla elever är delaktiga – de lär med varandra och av varandra – och ni kommer att märka av progressionen allt efter som veckorna går. Vi visar att vi förutom genom att skriva kan använda både ljud och bild att förmedla oss med och vi gör det i stort sett varje dag. Bloggen ger också släkt och vänner en möjlighet att följa elevernas skolgång oavsett om de finns nära eller långt borta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s